Fiskern er en evig historie om to fortapte karer som bruker alt for mye tid på det de kan best. Det startet i det små men interessen utviklet seg uten at vi klarte å se det selv. Til slutt var det umulig å benekte fakta, det alle andre kunne se. Nettopp, at vi er fiskegale!

 

Følg med på vår jakt etter de største eksemplarene, specimen fiskene som skyr rampelyset. Ingen arter kan føle seg trygge når Fiskern er ute med stanga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011                                                     2012  2010

 

En godbit fra gjeddesesongen

 

 

 

21.09.11» Regn, regn og mere regn

av Øystein B

 

Dårlig med oppdateringer og dårlig med fisketurer. Prøver å gjøre det godt igjen med en liten bilderapport fra før himmelen åpnet seg.

 

Abbor 1320 gram, siste dagen i juli

 

Vakkert!

 

Aspe fiske i starten av august

 

3180 gram

 

3200 gram

 

3400 gram

 

 

Langesund fiskefestival

 

Bjørn og Mette sørget for att jeg fikk en skikkelig knall helg med ny art og nye perser i saltvann. Jeg fikk også plankett for konkuransens største Hyse/Kolje.

Tusen takk for muligheten.

 

Helt klart en spennende artskonkuranse som anbefales på det sterkeste.

 

 

30.07.11» Lørdag

av Thomas KK

 

Sol og varme betyr Storsjøen. I dag ble det heller ingen abbor over kiloen på flue (TK). Heller ingen på jigg (ØB).

 

Det ble derimot en 860 grammer på min driftstang agnet med mort. Øystein med ei gjedde på 3-4 kilo.

 

 

 

 

 

26.07.11» Abbor på flue

av Thomas KK

 

Søndag måtte vi ta en pause fra terror og sørgelighet for å få opp humøret igjen. Tross styrtregn, lyn og Tor med hammeren på alle kanter, kryssa vi fingrene og satte vi kursen mot Odal og Storsjøen.

Vel framme på Mo letta regnet, de mørke skyene forsvant og vinden like så.

På vei til godplassen stoppa vi ved en abborstim som jagde i overfata og Øystein fikk en abbor på omtrent 700g på jigg mens jeg rigga fluestanga.

Vi dro videre men da vi kom fram til plassen tok vinden seg opp igjen, og det ble vanskelig å finne stimene med storabbor.

Vi begynte å kaste i blinde mens vi lot oss drive med vinden.

Det tok ikke lang tid før det rykka i snøret mitt og dermed kunne jeg notere min første abbor av betydelig størrelse på flue!

 

 

600 gram var en fin start og det var enda lenge til den beste tia.

Trua på kilosabbor var stor etter en god start, men det viste seg å være værre enn anntatt.

Det ble ikke mere abbor på oss, kun et par smågjedder på Øystein.

 

Tore og Skog som befant seg i egen båt kunne melde om ny pers på Tore med 1100 gram og ei 3-4 kilos gjedde på Skog.

 

Vi skal snart tilbake og jeg SKAL ha en kilosabbor på flue!

 

 

21.07.11» Storørret!

av Thomas KK

 

Fredag 8 juli satt jeg på flyet til Værnes med storeglefs i tankene. Sonjern hadde invitert meg med til et hemmelig vann langt inne i den trønderske fjellheimen, der elgen er kongen og retningssans ikke eksisterer. Etter mange skrøner om unaturlig store røyer og Stjørdalselvas storhet i gamle dager fra en lokal Stjørdalshelt på flyet, møtte jeg et bredt glis ved bagasjebåndet. Sonjern hadde tatt seg turen for å ønske meg velkommen til Norges nest beste kommune.

 

En god middag og et hyggelig møte med familien ga oss mot til å ta fatt på en spasertur i tidvis øsende regn. Søkkvåte satte vi opp lavvoen og tok oss en velfortjent knert før vi rigga fluestengene og speida utover vannet.

 

Sola var i ferd med å gå ned og tåka lå tjukk over vannet da vi tok det første kastet. Knotten herja med oss men da Sonjern etter en halvtime sto med en kraftig bue i stanga var skyene med knott helt glemt.

Jubelen fra begge to skremte nok elg og bjørn i mils omkrets. Første fisken var på drøye kiloen og trua var ikke mindre enn da vi starta.

Ikke lenge etter lå en ørret på omtrent halvkiloen i håven. Sonjern var en glad mann.

Nærmere midnatt fant vi ut at det var på tide å ta kvelden, men først tok vi en bayer ved campen og hørte på fjellets stillhet.

 

Mens vi satt der i lyngen så vi en plass der vi ville stått om vi var en av storørretene i vannet. Jeg kunne ikke legge meg uten å ha prøvd teorien.

Det tredje kastet var perfekt, rundt ei bjørk og klin inntil berget bortafor. 2 sekunder etter forsvant flua i et plask etterfulgt av et hissig utras. Jeg pressa fisken på grensa av fortommens bruddstyrke og var ikke lite nervøs underveis.

Det utspilte seg store gledesscener den kvelden med Sonjern sin kilo+ og min nye fluepers på 1,33 kg!

Målet for turen var nådd allerede første kvelden og vi kunne legge oss med lave skuldre og lette sinn.

 

 

Dag 2 våkna vi omtrent 4 timer seinere enn planlagt, men det var helt greit med tanke på det vi skulle få oppleve seinere på kvelden.

Pølser, knert og kaffe til frokost var smøring for sjela lørdags morgen. I dagslys ga store fluer ingen uttelling, men isteden hadde vi konkurranser om flest småfisk på tørrflue. Det ble sikkert 50 små pinner til sammen og  et tett løp, uten at jeg skal nevne hvem som vant..

 

Da kvelden igjen snek seg på og vinden forsvant, så ble mengder med klegg avløst av mengder med knott. Ikke at vi brydde oss noe særlig om det, da store fisker på 1-2 kilo begynte å supe i seg fluer langs myra.

 

Med storeglefs i blikket bevegde vi oss 5 meter av gangen bortover myra og kasta på tur. De første 3 fiskene lå på 4-7 hekto. 2 på meg og en på Sonjern. Da vi ankom plassen Sonjern hadde venta på hele dagen, var det hans tur til å kaste først. Jeg gikk videre og prøvde lykken på to store som svømte rundt og slurpa i seg alt i deres vei.

Jeg fikk ikke mange kastene før det brølte i svingen der jeg kom fra. Snella til min turkamerat hylte mens han gjorde det han kunne for å styre fisken unna kvister og falne trær.

En nervepirrende kamp seinere var den alt for lille håven fylt av ørret. 1,3 kg og ny fluepers på Sonjern! Forventningene var overgått med god margin, og jeg har sjelden sett en mer lykkelig person enn Sonjern som kunne gjenutsette en så nydelig fjellørret.

 

 

Etter kveldens triumf var vi på vei tilbake til lavvoen for å fordøye inntrykkene, men jeg kunne ikke sette meg ned før jeg hadde prøvd noen kast på godplassen fra kvelden før.

Det tok ikke mer enn et ett kast før det spruta vann til alle kanter bak bjørka! Fisken, som tydelig var stor, dro av gårde før den snudde og kjørte rett inn i et kratt der jeg hadde mista ei flue tidligere. Jeg ble stressa som et lemen men klarte å få fisken ut igjen og inn til myrkanten. Da den viste seg i overflaten var det ikke tvil om at denne minst var på 1,5 kg. Dessverre var ikke fisken enig med meg om at vi skulle treffes på land, så den slo en saltomortale og takka for seg. Nederlaget var et faktum da jeg sto på knærne i myra med slakk i snøret og tårer i øya.

 

Det tok litt tid å fordøye tapet men sånn er gamet. Det er som regel de største man mister.

Turen var komplett allerede første kvelden og den toppa seg på lørdagskvelden. Dette er nok den helga vi kommer til å huske best fra ferien.

 

Ny tur planlegges til høsten!

 

 

03.07.11 » Suter fiske

av Øystein B

 

Jeg, Tore, Remi og Janne prøvde oss på suteren.

Det var vanskelig å få fisken til å bite de første timene, men så løsnet det heldigvis etterhvert. Jeg endte opp med 5 stykker og med ny bestenotering av arten.

 

1980 gram og 51 cm

2040 gram og 50 cm

2100 gram og 50 cm

2140 gram og 51 cm

 

2280 gram og 51,5 cm

 

Dobbelthugg

1980gram                                          2060 gram

 

 

27.06.11 » Storsjøbom

av Thomas KK

 

Lørdag kveld tok jeg, Øystein og Tore turen til Storsjøen i Odal for å taue storabbor. Trodde vi.

Tore som ikke har kryssa kilosgrensa på abbor skulle nå oppleve et fiske han ikke har sett makan til. Trodde vi. Planen var å få et par timer fiske på kvelden og en god natts søvn på ei øy før søndagens bonanza. Været var spådd å være perfekt og trua var fremdeles på topp.

 

Søndag morgen våkna vi til sol, blikkstille vann, pølser på primus og kaffe med små insekter i. Alt var perfekt.

Jeg rigga fluestanga med skjelvende hender mens Øystein dro inn en drøy halvkilos abbor som hadde tatt agnet hans i løpet av natta uten å si i fra. Den ble lunsj. Verdt å nevne så ble vi vekt av en hylende nappvarsler midt på natta. Det var på stanga mi, og der satt det ei gjedde på 3,9kg og 90cm som kjapt fikk friheten tilbake.

 

 

Etter en solid frokost som kunne holde oss gående i mange timer satt vi klare i båten for dagens eventyr. Det vi venta på skjedde ikke. Det ble med et par abborpinner og ei lita gjedde som testa skogseidstikka mi. Tore må pent vente på kilosabboren sin og jeg måtte nok en gang dra hjem uten storeglefs på flue.

 

 

Vi var tydeligvis for tidlig ute for de forholdene vi har opplevd før. Om et par-tre uker er vi sikre på gevinst og da skal alle få!

 

 

Mai/Juni » Karpe på selvrullet agn

av Øystein B

 

Når det gjelder karpe fiske, har jeg i lengre tid kjent på en trang for å lære og utforske mest mulig, Etter de siste helgenes satsing kan jeg med sikkerhet si at jeg aldri kan komme til å kalle meg utlært, noe som forresten er helt avgjørende for mitt forhold til selve fisket. Dette er nok også grunnen til at jeg i årene som kommer, vil lengte etter lignende satsinger og da helst ting som virker vanskeligere.

Denne gangen ble satsingen i et stort vann, men med relativt stor sjanse for å lykkes skulle det vise seg å bli mer og mer spennende for hver blanketur jeg hadde der. Med godt selskap fra Tore og Remi ble dette noen lærerike helger med mange flotte opplevelser og overraskelser.

 

 

 

100% konsentrasjon om vannet og fiskene som lever der skaper for min del en slags fantasi om att man en vakker dag skal lykkes. Da særlig når man må slite skikkelig.

 

Kort oppsummert lykkes Tore forrige helg med noe som trolig er vannrekord på skjellkarpe, etterfulgt av en hissig speilkarpe morgenen etter. Jeg var like glad som han da den første fisken viste seg. En felles seier, som ble feiret med grillmat og en isboks full av potetsalat som vi fikk av en hyggelig dame som tuslet forbi. At Remi ikke fikk med seg disse 3-4 dagene var noe som plaget meg, da jeg ønsket att han også skulle få oppleve den fantastiske stemningen som hadde bygd seg opp akkurat denne langhelga.

 

Sist fredag var trua på topp etter Tore`s fantastiske resultat helga før. Endelig hadde det løsnet.

 

Remi lykkes tidlig på lørdagen.

 

Nå måtte det vel snart være min tur?

 

Søndags morgen

 

Det plasket hardt i telt duken. Jeg holdt meg inne i teltet og viste att denne morgenen var siste mulighet for å lykkes. Jeg var så bestemt på å ta en karpe her at jeg allerede hadde avtalt med Tore å reise ned igjen neste helg om det ble blanking denne gangen også. Her skulle vi ikke gi oss før begge hadde lykkes med å lande fisk!

 

Jeg fisket med 2 stenger som jeg begge kastet i samme retning sammen med en pva pose full av boilies og med 3 boilies på håret var trua på karpe absolutt til stede.

 

 

Det er jo ingen tvil!

 

Desto lengre man tyner seg selv for å lykkes med ett mål man setter seg, jo bedre føler man seg når man endelig lykkes.

 

22.06.11 » De tre siste dagene

av Thomas KK

 

Nå er det som kjent flom i Glomma, og dens sideelver er heller ikke tørre for vann. Bakevjer er borte, strømmen er stri, vannet er møkkete og vading betyr at man enten får buksa full eller tar sin siste fisketur.

 

Det er tydelig få folk i elva om dagen og mange mener at det ikke er noen vits i å prøve engang.

Nå er ikke jeg og Bertelsen av de som klarer å sitte inne og vente. Tv'en er egentlig bare til pynt og en fifa turnering i ny og ne.

Heldigvis er vi begge av den oppfatning at fisken ikke blir borte selv om elva er stor. Heller tror vi at mye av fisken samler seg i viker og bakevjer eller tar seg en tur opp i sideelvene.

 

De tre siste dagene har vi vært etter aspen igjen. Øystein ringte meg på søndag kveld for å juge om helgas satsing sørafor etter karpe, (rapport derfra kommer seinere i kveld) og da han var ferdig la jeg fram et velformulert forslag om å ta en tur etter aspen dagen etter. Egentlig har vi lagt jakta etter storaspen på is frem til høsten, men jeg klarer det ikke og heller ikke Berto.

 

Mye vann og dårlig sikt var det vi forventa og vi fikk det. Fiskeslo i håven var ikke det vi ville vedda lønninga på, men jammen fikk vi det og!

Første timen fiska vi begge to mens aspen jagde alt annet enn fluene våre. Det var voldsom aktivitet i vannet. Storeglefs var etter og lukta på flua mi, men forsvant som en bever i flukt så jeg nesten dret i buksa. Etter en stund måtte jeg ta en kaffepause. I god tradisjon, som hver eneste gang jeg legger fra meg stanga og bare filmer, så står plutselig stanga til Øystein i bue. Det var ikke bånn men en liten asp på drøye kiloen.

Jeg hadde lyst å se en større fisk før vi ga oss så da ble jeg sittende å filme en halvtimes tid.

Neste fisk ga litt mer fleks i stanga og veide 2,4kg. Ikke verst den, men jeg hadde lyst å se storeglefs nå!

5 min etter smalt det på en til som ikke hadde noe særlig lyst til å bli tatt bilde av, så den røyk rett og slett den alt for tjukke fortommen til Øystein. At den var stor er sikkert og visst.

Før vi dro fikk forøvrig jeg en trøstefisk på omtrent kiloen, men Øystein er definitivt dagens mann.

 

 

Tirsdag og onsdag er ikke stort å snakke om. Aktiviteten gjorde helomvending over natta og samma hvor mange ganger vi bytta fluer så var det ingen respons. Kjipt nok, men det er disse frustrerende dagene som gjør de bra dagene så sinnsykt bra!

 

 

 

10.06.11 » Flue er tingen!

av Thomas KK

 

Sommerferien er rett rundt hjørnet og det betyr god tid til å knuse noen barrierer!

Jeg har de siste årene gått mere over til å fiske med flue, men ikke bare etter ørret.

I fjor skulle jeg ta storabbor (1kg+) på flue men lyktes ikke. I år skal jeg ikke gi meg før målet er nådd!

Et av årets målsetninger var å ta ei stor gjedde på flue.

Det målet står det en stor feit rød strek over med 7,5kg!

 

Resten av lista med fisk tatt på flue ser sånn ut:

 

Abbor 1 kg

Vederbuk 1,8kg

Asp 3kg

 

Det er ikke lange lista men antakeligvis er den utfordrende nok..

 

Sonjern er dessuten hekta etter turen forrige uke og i går kveld fikk en gammal madrass lide for å bli til vederbuk agn. (dårlig bilde men det får duge)

 

 

 

09.06.11 » Terje på vederbuk jakt

av Øystein B

 

Opplevelsen av å se personer lykkes når de får fisken de er på jakt etter er ubeskrivelig. I går kveld var det ikke mange setningene som skulle til før Terje var på vei til å plukke en vederbuk i Glomma.

 

Jeg lot stanga ligge hjemme og røsket med meg litt agn og avkrokningsutstyr. Plukket opp den forventningsfulle gutten og dro av sted til plassen jeg tok med Sonjern og Thomas sist søndag.

 

Elva hadde steget betraktelig og sikten var dårligere en sist grunnet mye regnvær. Men selv om forholdne ikke var på hans side, klarte Terje likevel å lure opp et eksemplar fra den strie strømmen.

 

Strålende fornøyd med ny pers på buk ble fisken pent satt ut igjen. Artig å se at selv små eksemplarer kan spre stor glede hos fangstmann.

 

Det er akkurat dette målrettet sportsfiske handler om. Glede og muligheten til å lykkes med det man driver med.

 

Litt senere kastet en 45-50cm lang buk seg over en brødkule som Terje hadde servert ca 20 cm fra land, men tilslaget satt ikke. Tilslaget var i raskeste laget og fisken rakk nok ikke å ta brødbiten skikkelig.

 

Det tar nok ikke lang tid før han vil prøve seg igjen, da dette ble samtaleemnet på turen hjemover. Nå er han et skritt videre på veien til storbuken!

 

 

05.06.11 » Buk på Sonjern

av Thomas KK

 

Sist søndag måtte jeg og Sondre fra klassen ta en rolig dag etter et sjøslag på lørdag. Få plasser er bedre å slappe av på enn akkurat Bingsfoss stranda, med godt gammeldags markfiske i solsteiken.

Det var lite vann og bare mort, men på kvelden kom Øystein bortom for å vise bilder og juge om turen til Telemark. Etter historiene om karussen som hadde så god tid sa Øystein at vi måtte stikke og ordne en buk til Sonjern.

En god times foring og litt venting ga fiskeslo i håven, og Sondre kunne posere med sin første vederbuk!

Vekta: 1440g

 

 

 

05.06.11 » Karuss

av Øystein B

 

Ny pb x 2, først en prakt eksemplar på 940 gram.

Dagen etter forbedrer jeg persen og til min store begeistring bikker jeg kilos grensa. 1020 gram og 35,5 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

04.06.11 » Skjellkarpe på flytebrød

av Øystein B

 

Ny personlig rekord på karpe, 7020 gram og 74 cm

 

 

 

Jeg filmet med mobilen akkurat når fisken tok!

 

 

 

 

 

 

25.05.11 » Forbedring av flue persen

av Øystein B

 

2440 gram og hele 67 cm.

 

 

13.05.11 »  Nok en pers på flue!

av Thomas KK

 

I dag var det Øystein sin tur til å kreve en intern rekord på flue. Aspen er på plass og etter en sprek bifangst i form av ei 2 kilos gjedde, spruta det vann i alle kanter der flua til Øystein befant seg. En kort men intens fight seinere lå en 2,32 kg tung asp i håven!

Nå har jeg en eneste arbeidsoppgave de neste ukene, og det er å gjenerobre rekorden!

Grattis allikevel!

 

 

 

9.05.11 »  Stam satsing med fantastisk bifangst

av Øystein B

 

Her kommer bilde av min nye pers på vederbuk, Utrolig deilig å endelig lykkes, var tross alt tredje sesongen med hard satsing for å bikke 2kg.

4 mai var dagen og resultatet på dagens 2 beste fisker kommer her.

 

Vederbuk 2100 gram og 53 cm

Det som skulle til denne sesongen var stam satsinga med Andre.

Hadde det ikke vært for denne mannen hadde jeg nok sittet langs glommas bredder den dag i dag og drømt om ett flott eksemplar.

Nå kan jeg ta en pause i vederbuk satsinga og heller konsentrere meg om andre spennende arter. Men att det blir noen flytebrød turer i sommer, ja det er helt klart. Skal lure en på flue også.

 

Her er årets første stam, som jeg fikk like etter vederbuken på bilde over.

 

9.05.11 » Storfisk!

av Thomas KK

 

Ring meg!!! Fort!! - Sto det på facebook etter at Bertelsen hadde lagt igjen 4 ubesvarte anrop på telefon min torsdag 5 mai. Jeg visste at han hadde vært på et sted som er kjent for levere stor Gjørs til tider, men det tallet jeg så for meg imens det ringte i øret var ikke i nærheten av realiteten..

 

Ø: Heeey!

T: Halla! Harru tatt morra til alle Leiras smågjørs nå?

Ø: Njaa, veel.. Hva har du gjort i dag a?

T: Lest, hvor stor var'n a?

Ø: Lest ja.. Nei, altså, du skal høre det atte.. Det var fint vær i dag..

T: Ja det ække kult å sitte inne da nei, men har du fått no fisk ell? Er det ikke gjørs? Eller er det asp!?

Ø: Neei.. Ikke asp.. Jeg så et rådyr i dag da!

 

Sånn gikk samtalen ei stund til jeg ble drittlei og nesten la på.

 

T: Kom til saken a din dust! (nesten riktig sitert)

Ø: Hva sier du hvis jeg sier at jeg tok en gjørs på 7440kg og 91 cm i dag a?

T: Mange rare ord etterfulgt av gratulerer og slikt som passer seg i en sådan anledning!

 

Vi kan trygt si at det har løsna for storfiskern av oss. Gjeddepersen forrige uke, 2 kilos grensa på vederbuk etter det, årets første stam og nå en gris av en gjørs!

 

Jeg bøyer meg i støvet, bukker og nikker. Gratulerer og klorer meg fast i minnene om gjedda forrige helg. Jeg må bare nagle en eksamen først og så er storasp på flue som gjelder!

 

Men for all del, nå er det ett lag som regjerer NM i sportsfiske ferskvann, og gjett hvem!

 

 

 

1.05.11 » Gjeddekalas!

av Thomas KK

 

I helga var leiken i ferd med å gi seg, og vi var ute med fluestenger og båt etter storeglefs i Øyeren!

Etter en termos med kaffe på veien nedover Glommas bredder måtte vi på med vaderne og dra båten et godt stykke over 30 cm vann før vi ankom godplassen. Der sto det to karer langs land og denga med sluk. Vi kunne se dem ta et par smågjedder imens vi rigga stenger og tok de første kasta. Vinden gjorde så vi ikke kunne se noen jag, men med ståltrua og tålmodigheten til en munk så kasta vi blindt rundt båten i ett kjør. Etter hvert var det en del fotgjengere som gikk rundt og kasta langs sivet uten de store resultatene.

Plutselig sto stanga til Øystein i en kjempebue og en solid rekordfisk (på flue vel å merke) kjempa for livet i andre enden av snøret. Etter hardt press fra Øystein kom en 112 cm lang utgytt krokodille ombord i båten med et sikkert gjellegrep. Vekta stoppa på 7,48kg, noe som er smått for ei gjedde på den lengden, uten at dette la noen demper på gleden over å knuse persen på flue med over 5kg!

 

 

Jeg var glad på min makker sine vegne, men også grønn av misunnelse. Trua ble ikke akkurat mindre stål, og en drøy time seinere var det min tur til å rope ord som man kun hører når bøyen går ned i korken på en kjepp av ei fluestang! Fisken gikk og stanga ned i bånn en periode før den viste seg i et par heftige svev. Etter rutinert assistanse fra Øystein lå nok ei rekordgjedde på matta i båten. 102 cm og 7,58kg var ikke akkurat kjipt med tanke på at dette var min største fisk noensinne, attpåtil tatt på flue!

Øystein tok så fram jerkstanga mens jeg bare satt i båten og lot inntrykkene synke inn.

Det tok ikke veldig lang tid før ei ny småpen gjedde på 5,5kg lå i båten. 2-1 i Øysteins favør og nå måtte jeg sette i gang igjen for å tette luka. Resten av dagen bar preg av mislykka tilslag på tilsynelatende grove gjedder og vi bestemte oss for å stikke innom ei spennende vik på veien hjem utpå kvelden.

Det første vi så var ei gjedde på tokt langs sivkanten. Vi telte til 3 og slapp snøret likt midt i trynet på den. Ingen respons. Nytt kast. Snøret til Øystein hekta seg og kastet ble kort, mens jeg strakk flua helt inn i sivet på 30 cm grunt vann. Gjedda på 5,5kg kasta seg over den digre flua mi som ikke likner på noe som helst og ga fra seg en vill kamp i solnedgangen.

Nå hadde vi landa 4 brukbare gjedder med ei samla vekt på 26kg! Ikke feil det for to karer som hadde pers tatt på flue på 2kg før denne magiske dagen.

 

Dagen etter var vi enda tidligere ute og starta der vi avslutta på lørdagen. Vi kunne se gjedder som svømte rundt og jaga småfisk, men ingen ville ta. Vi dro videre til gromplassen, men nå var det 3 båter som lå og duppa akkurat der vi var dagen før. Vi måtte pent ta på vaderne og tusle rundt imens båtfolket dro inn den ene smågjedda etter den andre. Etter hvert stakk de andre og vi kunne fiske akkurat hvor vi ville, men det ble kun en 2kilos på meg og et par mislykka tilslag. Deriblandt en skikkelig basse som steg opp i overflata og klipte fortommen til Øystein tvers av uten at han engang kjente det.

 

Vi opplevde alle 4 årstider denne dagen uten det store resultatet men det gjorde ingen verdens ting med den store opplevelsen vi hadde i sekken fra lørdag 30 april!

 

 

 

 

 

29.04.11 » Meitefisket i april

av Øystein B

 

Årets første vederbuk satt på første forsøk 4 april

 

 

Årets første brasme kom opp i nitelva 17 april

 

 

Hadde besøk av Remi og fruen nylig, han fikk vederbuk og dama fikk en pen brasme. Ellers var vi og Tore å testet duppen etter mort og laue, kunne ikke fryse alt denne gangen. Hadde i garantert i overkant av 350 fisk den siste turen, så de fleste fikk friheten tilbake. Kjekt med keepnet.

 

Ellers har det ikke kommet opp noen nye rekorder bortsett fra ny personlig rekord på mort fra Nitelva.

 

435 gram 35 cm

 

Gleder meg til å satse specimen mort en gang i fremtiden.

 

Har hatt noen turer etter stor stam også, men har ikke lykkes enda. Men den kommer, man må bare ha trua også skal jeg kaste hvitløkspastaen og lage meg en ny ostepasta.

 

28.04.11 » Den siste tiden

av Øystein B

 

I det siste har det vært mye satsing og fint vær. De flotte specimen eksemplarene har ikke funnet frem til agnet og de resternde fiskene har vært vanskelige de også. Men nye observasjoner, litt forskning og tilslagene er nå på plass.

 

Dagene etter ny personlig rekord på ørret den 15. januar, har det som skippern har skrevet vært lakesatsning for min del. Jeg er knall fornøyd med alle erfaringene jeg har gjort meg og de nye plassene og metodene jeg har forsøkt meg på.  Resultanene på selve fisket har vært magert, mengder med små lake har latt seg lure på mitt nye forsøk med en hair-rig agnet med hovedsaklig makrell. Men også mort, sik, røye, abbor, hork og ørret.

Jeg prøver hele tiden å forbedre mitt fiske og samtidig gjøre dette så skånsomt som overhode mulig for fisken.

På isen har jeg fisket mest med jigghode agnet med makrell og dette syntes jeg fungerte så bra att det også har blitt testet på gjedde og abbor fiske. Noe som viste seg å fungere like bra som balanse enkelte plasser.

 

 

Noen godbiter

Lys fin lake fra Rånåsfoss

Mørk og mystisk lake fra dypet i Bingsfoss

Har satset en del kort turer etter storgjedda i år uten å lykkes. Men det gjør ingen ting, det er deilig å bare vite att man har prøvd.

                     

3 april, mørket forandres til lys og de fleste mennesker ligger å sover grytidlig om morgenen

Det begynner å lukte vår og første turen etter gjedde og sik ble meget vellykket og fortjener derfor en liten rapport.

Tore begynner å bli redd for att turen har gått i vasken, jeg tar nemlig ikke telefonen. Har nemlig sittet oppe hele natten og gjort stikk motsatt av hva alle erfaringer tilsier. Laget avanserte rigger!

"Det enkle er ofte det beste men når hodet jobber på spreng fra morgen til kveld og det eneste jeg ser når jeg lukker øynene er mystiske innsjøer som er fulle av drømme fisk. Da får jeg jo nesten bare la noen av ideene for å fange en av dem bli til virkelighet"

Men etter att Tore hadde lagt igjen ubesvart anrop nummer 8 så fikk jeg endelig liv i skrotten og kom meg opp av senga. Etter litt somling og fomling grunnet én følelse av sirup i øynene kommer vi oss endelig av gårde til der hvor gjeddene er så store att de går på land og et ku. (monsen)

Taktikken for meg var og ismeite med 2 stenger og fiske aktivt med mormyska agnet med maggot etter siken. Tore hadde sild i fin fin størrelse og det var ingen ting å si på utførelsen av de perfekte gjedde taklene. Så trua var på topp når jeg slapp agnet ned i det klare vannet.

Både jeg og Tore er utrolig fasinert over kikkfiske fra isen, skremmer sikkert litt fisk fra tid til annen da vi til stadighet roper ut om fisken som nesten tok agnet eller den store som svømte rett under nese tippen. Sola steiker og absolutt alt er perfekt denne dagen. Både gjedder og sik biter villig.

Ny pb på sik 580 gram og 41 cm

Dagens første gjedde 3980 gram og 81 cm

Vi ligger som 2 guttunger og spreller med beina i været da Tore plutselig roper KILOSFISK! Jeg bruker nok 3 sekunder for å komme meg ut av det fascinerende hullet og river med meg avkrokningsmatta og er på vei bort til Tore.

I det jeg dro til meg matta registrerte jeg att den nokså nylig innkjøpte mobilen min som ble lagt på avkrokningsmatta forsvinner med ett plopp.  Jeg biter i meg skuffelsen og fokuserer på det som er viktig.

Jeg kommer akkurat tidsnok bort og Tore begynner umiddelbart med den dansen som mange sportsfiskere kjenner igjen. (Den som kommer helt av seg selv dansen) Tore får musikk til dansen for ett dobbelthugg er ett faktum, i det Tore fikk fisken opp på matta hadde nemlig gjedde nr 2 for dagen hevet seg over en fristende sild. Jeg bruker nok 10 sekunder bort til den hylende nappvarsleren, grunnet avkrokningsmatte med fisk. Sekunder senere kjører jeg fisk mens Tore øser vann med isborr beskytteren ned i avkrokningsmatta. Gjedda var også berget og vi hadde nå ett utrolig fascinerende fiskedam i matta med både rovfisk og byttefisk.

Vi jobber effektivt, får tatt noen bilder, sjekket vekt og lengde på disse flotte fiskene. Mens vi snakker om hvor sinnsykt kult vi hadde det. Og ler litt av uhellet med mobilen. Siken til tore veier 980 gram og gjedda jeg holder her veier 4260 gram og var den største av 3 gjedder jeg fikk denne dagen.

Flaket av en touch telefon seilet jo selvfølgelig ut på enda dypere vann, men merkelig nok klarte jeg etter 30-45 min og plassere en krok i den eneste lille inngangen på telefonen. Utrolig flaks for nå fikk jeg sim kort og minnekortet tilbake med alle bildene og tlf numrene. Men det utrolige er att mobilen etter noen dagers tørking på stuebordet er i daglig bruk igjen. Jeg må av den grunn anbefale Nokia n8. En mobil som filmer i hd og tar flotte bilder i 12 mp + att den i noen tilfeller tydeligvis overlever å ligge på 3 meters dyp over en lengre periode. Mulig jeg får noen problemer etter hvert da det kan irre litt på elektronikken der inne. Men den fungerer i hvert fall utmerket nå.

Takker Tore for en fantastisk tur og gratulerer så mye med ny personlig rekord på sik.

30.03.11 » Satsing

av Thomas KK

 

Øystein har tatt ei lake på 2560g nå i mars, selv om gjeddefiskinga har gått hardt ut over lakesatsinga. Nesten hver dag den siste tia har gått med i Nitelva etter storeglefs, som Øystein kaller 10+ gjedda. Tore har hatt dagskiftet, mens Øystein har hatt kveldsskiftet, uten så mye som ei lita gjedde.

Sist lørdag via jeg hele dagen til å bli med kara på isknusing og kasting etter storeglefs med kun en voldsom solforbrenning i belønning.

Det er tydeligvis tregt i elva om dagen, men vi gir oss ikke ennå.

Varmere tider er i fremmars og vi skal være der den dagen det smeller!

 

NM: Team FFF har dratt fra og leder med 17 poeng.

2 plass er nederlag, så denne luka skal tettes!

 

Øystein isknuser 

 

 

26.02.11 » Planer for sesongen

av Thomas KK

 

Bertelsen bryr seg ikke om forfryste fingre og istapper i barten. Det gjør egentlig ikke jeg heller, men når kulda herjer som verst frister det mest å oppnå dette med ski under beina. Nå om dagen er jeg enten i Tryvann eller på skolebenken, mens Øystein er ute å fisker på fritida.

Selv om det blir lite fisking, så er jeg flink til å holde motet oppe med planer og drømmer om neste sesong.

 

I flere år har jeg hatt en fantasi om å taue digre maller opp av Ebro elva i Spania. I år føler jeg det er på tide.

Etter en gjennomtenkt tale var ikke Øystein vondt å be og planlegginga er nå i gang!

Det er ikke bare malle/karpefiske som står på agendaen i år. Store gjedder, norske karper, større asp, storørret på flue og ikke minst drøyere abbor er noen av målene. Ambisjonene er høye, optimismen stor og jeg ser fram til isen går!

 

Om noen har verdifull erfaring eller tips om Ebro så tas alt imot med takk! 

 

 

22.02.11 » Team Gullbust leder NM!

av Thomas KK

 

Tore har vært på tokt i Glomma med lake i siktet. Reven dro like gjerne i land en på 2800g og en på 1720g, noe som resulterte i en foreløping 1. plass for laget med 48 poeng. 6 poeng bak ligger Team FFF og på den tredje finner vi MEK-shits and giggles med 22 poeng.

 

Tores basse på 2800g

 

 

2.02.11 » Oppdatering på NM!

av Thomas KK

 

Skog fleska like gjerne til med to røyer i Skogseid som inntok 1. og 2. plass på lista, med henholdsvis 5,5 og 5,36 kg!

Dermed kan Team Gullbust i skrivende stund skilte med 1., 2. og 4. plass på røyelista og 1. plass på ørretlista, tilsammen 36 poeng på laget!

Jeg sier grattis og keep up the good work gutta!

 

NB: Øystein har starta opp lakesatsinga. Han valgte en utradisjonell plass i Glomma her om dagen og hadde et vilt utras som det lukta storørret av.

Dessverre brukte han en enkeltkrok som ikke ville feste seg i fiskekjeften..

 

Skog med den største røya på 5,5kg

 

 

26.01.11 » Øystein på lag i NM. Lakesatsing i februar.

Thomas KK

 

Øystein har alliert seg med Tore Svendsen og Øystein Skog for 2011 sesongens NM i sportsfiske.

NM består av 6 hoveddeler: ferskvann lag, saltvann lag, ferskvann individuell og saltvann individuell, samet rovfiske og microfiske.

Team Gullbust som Øystein representerer har fått en kickstart på sesongens konkurranse med et prakteksemplar av en ørret (Øystein) og ei respektabel røye fra Skogseid (Tore).

Øystein sin ørret ligger på førsteplass både på lagdelen og i kategorien rovfiske. Vel og merke så er dette eneste innmelding ved skrivende stund, men vi får håpe den står seg til isen går på Mjøsa..

 

Ellers så er det i Øysteins planer å ta en lakesatsning i februar. Satsingen vil foregå primært i Glomma men også i diverse kjente og mindre kjente storlakevann rundt på østlandet.

Målet er å bikke 3kg og kjenner jeg gutten rett så er ikke det umulig!

 

NM arrangeres av Avkroken Fiske og resultatsidene finner du her: http://script-it.no/nmsportsfiske/default.asp?id=4&k=1

 

Tore med røye på 3488g

 

Øystein med ørret på 4280g

 

 

15.01.11 » Drømmerunnet?

av Øystein B

 

Det hele startet på jobben, da en arbeidskolega fortalte meg om en hytte oppi traktene hvor jeg og Rage var i fjor for å fiske lake. Det tok vell ca 10 min før mannen var overtalt og vi søkte avspasering på kommende fredag. Torsdag rett etter jobb, bar det av sted etter ett lite besøk på Jessheim for å handle diverse. Siden det var meldt både kuldegrader og snøvær kunne vi ikke gjøre annet en å handle mat og snacks for 5-6 personer. I tilegg spiste vi en bedre middag på elg-kroa på Elverum.

Var jammen godt vi handlet mye snacks, da vi ankom hytta var det 26 – og jeg som hadde tenkt å fiske lake allerede første kvelden.

Luften her oppe har tydeligvis god innvirkning på nattesøvnen, begge sov alt for lenge og været var heller ikke noe å skryte av. Men en liten tur ble det med pimpel og mormyska, mest for å sjekke forholdene. Denne fredagen fant vi ut att fisken var vanskelig og att det for det meste var grunt, grunt og atter grunt. Men fant ett område med helling fra 2 meter og bare 40 meter lenger ut var det plutselig i overkant av 10 meter. Yes! Da hadde vi planen klar for morgendagen.

Lørdagen skjedde det samme igjen, vi sov alt for lenge men rakk likevel og komme ned til vannet ca halv 12. I dag var det mildere, men det snødde vannrett og sterke vindkast gjør att vi brukte nesten en halvtime bort til fiskeplassen. Største problemet var egentlig 10-15cm overvann med dyp snø oppå. Om ikke annet skulle vi få en god trenings økt i dag, men trua var likevel på topp som vanlig.

Første hullet borres midt mellom 2 meters hullet og 10+ meters hullet jeg fant i går. Her tenkte jeg det skulle være ca 4-6m, noe jeg tenkte ville være bra. Målte dypet i det nye hullet til litt i underkant av 10 meter. Vurderte å gå litt lengre inn, men heldigvis gjorde jeg ikke det. Jeg var sliten og ville egentlig bare begynne fisket. Planen var å fiske høyt i vannet, da jeg mener dette er mest effektivt på fisk som jager etter byttefisk. 1/3 av det totale dyp er noe jeg til stadighet prøver.
Hadde ikke fått fisket opp noe agnfisk, så mark, maggot og makrell var det eneste jeg hadde tilgjengelig. Jeg hadde laget noen rigger klart, både for det ene og det andre fisket. Jeg bestemte meg for ett stort agn og 0,60 mono fortom ytterst siden stor fisk kan bite over eller ryke sena i iskanten. Jeg satt på en makrell filet og hører en liten latter fra arbeidskolegaen min som mener den er alt for stor. Jeg later som jeg hadde alt under kontroll og sa bare ”vent å se du!”

Smilte bredt som vanlig, plasket agnet ned i hullet og der lå det på toppen av hullet og lo av meg. Jeg hadde ett lite kule søkket over fortommen som jeg lirket under agnet, satt på baitrunner funksjonen og dro sakte men sikkert ut 2 meter med sene ut av snella. Kjente att agnet omsider var ferdig med å synke og dro en meter til ut av snella mens jeg snudde meg mot stangholderen med stanga i hånda.

PANG!

Snøret som så vidt sank nedover fosset da av spolen, jeg sto og bare tittet dumt på snella i sikkert 5 sekunder før jeg fikk kontroll over kroppen igjen og klikket baitrunner knappen tilbake. Stanga sto da i en heftig bue ned mot hullet og selv med nokså kraftig brems på Aero 8000 fortsetter snøret i samme tempo ut av snella. Arbeidskolegaen har fått med seg hva som skjer og løp i mot meg, mens jeg sto og kjempet mot det ene og det andre. Hehe

Dumme meg hadde for lite hull, noe som ikke skal gjenta seg! Men jeg fikk puttet hånden ned og dratt fisken opp på avkrokningsmatta. Vi lager en masse leven da vi ser den feite ørreten, noe som filmen beviser.

 

BildeDrømme ørret på isen er ett faktum og forholdene denne gangen ville ikke gjort en gjenutsetting forsvarlig. Noe min arbeidskamerat syntes var likegreit, for fisken ble gitt i gave til hans mor, som en takk for lånet av hytta. Noe som hun satt veldig stor pris på.
Resten av dagen testet jeg med stor markklyse, mer makrell og balanse pilk. Men de eneste fiskene som kom opp på isen var ett par flotte abborer på 200-300 gram som arbeidskolegaen min fikk på pimpel inne på grunnere vann. En fra Johnsgård camping kom kjørende med scooter og tok bilde av storfangsten. De virket veldig glade på mine vegne.

Kvelden brukte jeg på å dunke etter lake i sikkert 20 forsjellige hull uten att det ga noe resultat, neste gang skal jeg teste ett nytt område i vannet. Fikk en del lake info etter litt utspørring.

Tusen takk for en kjempe flott opplevelse kjære Langsjøen, glemmer ikke det runnet med det første.


Ny personlig rekord!  Tidligere pers var 2000gram fra hallingdal.

Ørret 4280 gram og 67 cm

 

Bilde

 

Video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øystein (Øye) Bertelsen

 

Thomas (Skippern) K. Kveum

 

 

 

 

Godbiter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiskern.net © 2011

   Fiskern.net - et lite stykke fiskegalskap