Fiskern er en evig historie om to fortapte karer som bruker alt for mye tid på det de kan best. Det startet i det små men interessen utviklet seg uten at vi klarte å se det selv. Til slutt var det umulig å benekte fakta, det alle andre kunne se. Nettopp, at vi er fiskegale!

 

Følg med på vår jakt etter de største eksemplarene, specimen fiskene som skyr rampelyset. Ingen arter kan føle seg trygge når Fiskern er ute med stanga.

 

 

Linker: 

 

Funfishingbook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

April Mai-Juni Juli-August                 Klikk for 2011

 

7-8.08.10 » Tore på sporet i Telemark

av Øystein B

 

Tore var hypp på å utvide lista si med en suter og jeg var ikke i tvil om hvor vi skulle dra for å oppfylle ønsket.

Første natta tok vi i Stokkevann for å se om det var mulig å lure et større eksemplar. Der var det stille, så turen gikk videre til Bø i Telemark der jeg, Thomas og Remi var forleden og halte suter.

Det var tydelig flere fisker til stede men de var vanskelige å kroke. Etter mange mislykkede tilslag hadde vi til slutt en hver og Tore var fornøyd.

Målet var nådd!

 

Bilde Tore

 

Bilde Øye

 

 

24.07.10 » Abborfiske på sitt beste (for Øystein) og vanskeligste (for Thomas)

av Thomas KK

 

Denne helga var det på tide å sette kursen mot Storsjøen etter kilosabbor. Som intern rekordholder på abbor fra i fjor var planen å doble overtaket med en kilosabbor på flue! Med en nøye gjennomtenkt og tilrettelagt plan var jeg sikker på suksess.

Det lukta storabbor ved båtbrygga på Mo og vi fulgte den lukta mens vi rigga stengene, flue til meg, haspel til Øystein.

Framme ved godplassen var det fullt kjør på første kastet (forbeholdt Øystein), og stemninga steg fra bra til kan ikke bli bedre på ca 3 sekunder.

Jeg var gira, måtte konse på inntrekket nå, husk rolig tilslag. Nytt kast. Fokus.

Storabbor-abstinensene herja i hodet mitt mens jeg strakk ut det en kastet lenger enn det andre.

Det var ingen tvil om at fisken var der og på jakt etter mat, men ikke f*** om den ville ta på flue. Jeg kjente et snev av frustrasjon.

Bak i båten kjørte Øystein fisk etter fisk på lett haspel utstyr. Gutten smilte fra øre til øre i tre timer mens utallige store abbor kunne se dagens lys.

Foran i båten vurderte jeg i blandt å bytte utstyr, men jeg tok meg sammen og tviholdt på trua. Jeg bytta fluer, varierte i inntrekk, hastighet og dybde, men måtte til slutt innse nederlaget. Jeg hadde tapt.

 

I løpet av 3 hektiske timer mista jeg både den interne rekorden og trua på fluas effektivitet til storabbor. Øystein derimot kunne skilte med ny pers og intern rekord på 1360 gram, 90g over min gamle.

I tillegg fikk 3 andre kilosfisker trekke frisk luft, pluss et ukjent antall fisker fra ca 500gram til underkant av kiloen.

 

Flere av fiskene ble filmet under vann og en enkel film kan du se ved å trykke på linken under!

 

http://www.youtube.com/watch?v=CWQz22NMUHs

 

 

02.07.10 » 04.07.10 

 

70 kg suter på en natt!

av Øystein B

 

Helga gikk med på en hard satsing etter suter. Thomas hadde aldri fiska etter arten før og jeg hadde til gode å bryte 2 kilos grensa.

Vi startet pent i Stokkevannet, noe som ikke ga resultat.

Dagen etter plukket vi opp Remi og turen gikk til en ny plass i Telemark. Etter mye leiting fant vi omsider personen vi så etter, hun tilbød oss parkering og viste vei til en nydelig fiskeplass.

 

Her opplevde vi noe vi ikke trudde var mulig, nemlig 39 fantastiske suter i toppkondisjon! Skal si vi var utslitt etter alle fightene denne natten!

 

Turens største fisk fikk Thomas på 2260 gram.

Thomas hadde også det høyeste snittet, over halvparten av fiskene var over 2000 gram.

 

Jeg og Remi med dobbelthugg ganske tidlig på kvelden.

 

Jeg satt personlig rekord med en suter på 2020 gram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øystein (Øye) Bertelsen

 

Thomas (Skippern) K. Kveum

 

 

 

 

Godbiter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiskern.net © 2010

   Fiskern.net - et lite stykke fiskegalskap